Curs IELTS online

Curs IELTS online (individual)

  • PREȚUL pentru cursul individual – 16 USD / 60 minute

IELTS este un sistem internațional de verificare a cunoșterii limbii engleze. Acest sistem este și cel mai cunoscut, de aceea, sistemele de notare la TOEFL sau Cambridge English sunt prezentate candidaților în raport cu sistemul de notare al IELTS. Particularitatea acestui examen este că are o recunoaștere mondială, dar destul de specifică, punctajul minim admisibil fiind diferit pentru aproape fiecare țară sau instituție. IELTS nu este potrivit pentru oricare scop ce vizează cunoașterea limbii engleze. De asta, înainte de a alege acest examen datorită nivelului său relativ mic de dificultate, trebuie să vă asigurați că este potrivit pentru scopurile pe care le urmăriți, că universitatea sau compania la care doriți să aplicați îl recunoaște (de fapt, această procedură ar fi binevenită și în cazul celorlalte două teste). Totuși cu el puteți nimeri, practic, oriunde.

De ce IELTS?

Cu toate cele menționate mai sus, IELTS este cel mai popular test de certificare a competențelor lingvistice la limba engleză, fiind recunoscut în peste 140 de țări din întreaga lume. Mai mult de 2,7 milioane de teste sunt susținute anual. Pe deasupra, IELTS este singurul test de limba engleză care este acceptat cu scopul de imigrare de către toate țările care cer un test de limbă.

În rândul tinerilor, despre acest test se spune că ar fi mai simplu decât precedentele, ceea ce ar putea fi un privilegiu pentru cei care nu sunt siguri de forțele sale.

IELTS este un test organizat și prestat direct de Guvernul Marii Britanii prin intermediul British Council.

Ce ne oferă testul IELTS?

De fapt, acest test are o particularitate foarte respingătoare pentru candidații din Moldova. Aceasta constă în faptul că nu poate fi susținut aici. Totuși, cei care vor să o facă o pot face în România. Despre localitățile concrete vă vom informa mai jos.

Este important de menționat că Diploma de certificare a capacităților lingvistice la limba engleză obținută în urma unui test IELTS este valabilă pentru un termen de numai doi ani.

Testul are două mari module: ACADEMIC TEST – este folosit pentru cei care prestează o meserie care cere un grad mai mare de abilități de comunicare și cunoștințe tehnice (medici, profesori, ingineri). Este folosit pentru meseriile exacte și pentru admiterea în facultăți. GENERAL TEST – folosit pentru a testa efectiv abilitățile de limbă. Este folosit pentru meserii mai puțin exacte (economiști, avocați etc). În special pentru emigrare se dă testul GENERAL.

Diploma obținută în urma unu test IELTS este, de asemenea, recunoscută de Ministerul Educației ca una care certifică capacitățile lingvistice la limba engleză, ceea ce înseamnă că este un document eligibil pentru ca posesorul acestuia să fie eliberat cu nota „10” din oficiu de la examenul de bacalaureat la proba limbă străină.

În cazul acumulării unui punctaj necorespunzător, veți avea posibilitatea să repetați testul în cel mult trei luni.

Testul se susține lunar, un orar destul de potrivit pentru a le da candidaților posibilitatea de a se organiza după propriul program și voință.

Totuși, puteți trece un curs de pregătire în Moldova, fapt care vă poate ajuta să percepeți mai bine structura și algoritmul de susținere a testului. Contactele centrului de pregătire le aveți mai jos.

Structura testului

Testarea ILETS constă în patru probe: Ascultat (Listening), Citit (Reading), Scris (Writing) si Interviul (Speaking). Fiecare dintre acestea are un anumit specific de desfășurare. Primele trei probe se dau în cadrul unui singur examen de 2 ore 45 de minute, iar ultimul se dă ulterior, la câteva zile.

Testarea se face în aceeași sală și pentru cei care dau ACADEMIC, și pentru cei care susțin GENERAL, cu mențiunea că au alte materiale pentru examen. Diferența dintre cele două variante ale testului constă în probele de READING si WRITING, celelalte două probe fiind similare.

Deoarece formatul testului este unul destul de complicat, am cosiderat de cuviință să vă dăm posibilitatea să vă informați din prima sursă, aici aveți linkul pentru toată informația necesară cu privire la structura unui examen IELTS.

Cât costă și unde poate fi susținut examenul?

Pentru a susține testul va trebui să vă înscrieți la unul dintre centrele de susținere lista cărora o aveți aici: lista centrelor din România și lista centrelor din lume.

Este recomandat ca candidații să se înscrie online cu minimum cinci săptămâni înainte de data testului. De asemenea, este important ca aceștia să aibă în vedere faptul că locurile la sesiunile de testare sunt limitate. După epuizarea locurilor, înscrierea la sesiunile de testare nu va mai fi disponibilă, chiar dacă termenul limită de înscrieri nu s-a încheiat.

Veți primi un e-mail cu cinci zile lucrătoare înainte de data testului, în care vi se va confirma ora şi locul susținerii testului, precum şi alte detalii administrative.

Dacă totuși doriți să susțineți testul la un centru partener în loc de British Council, trebuie să luați în cosiderație faptul că datele de testare sunt confirmate în funcţie de disponibilitatea centrelor partenere şi dacă se înscriu minimum 20 de candidaţi la sesiunea respectivă. Pentru a vă înscrie la testul IELTS la sediile partenerilor British Council, vă recomandăm să contactați direct centrul partener.

Taxa de înscriere pentru sesiunile testului IELTS între aprilie și decembrie 2016 este de 800 de RON.

Participanții la cursurile Centrului de limba engleză British Council în România beneficiază de 10% reducere la înscriere, în următoarele condiții:

  • înscrierea la examen se va face în termen de maximum trei luni de la finalizarea cursului;
  • taxa de înscriere se va achita doar prin transfer bancar de la banca la care aveți cont deschis sau în numerar la Banca Transilvania ori CEC Bank.

Află nivelul tău de Engleză

Află despre promoții și reduceri