Curs CAMBRIDGE online

Curs CAMBRIDGE online (individual)

  • PREȚUL pentru cursul individual – 16 USD / 60 minute

Examenul Cambridge se consideră în rândul tinerilor ca fiind unul mai complicat decât precedentul, ceea ce, conform spuselor reprezentanților centrului autorizat de susținere al acestuia (Alianța Franceză din Republica Moldova) nu este adevărat, însă am hotărât să vă informăm și despre acest lucru. Este un examen complex, pe care puteți să îl susțineți atât în formă scrisă, cât și la calculator. Specificul acestui test constă în faptul că este puțin mai exclusiv decât precedentul, sesiunile de susținee fiind mai puțin frecvente și accesibile (aproximativ câte cinci sesiuni pe an). În Moldova există un singur centru autorizat de susținere a testului respectiv, acesta fiind Alianța Franceză, unde puteți să vă înscrieți și la cursurile de pregătire. Rezultatele unui astfel de examen de obicei vin peste un termen instabil între 1 și 2 luni.

De ce Cambridge English?

Acest test se bucură de o recunoaștere internațională în peste 20 de mii de universități din întreaga lume, fiind potrivit atât pentru emigrare, angajare peste hotare, cât și pentru admiterile la universitățile și proiectele din afara Republicii Moldova.

Cel mai mare avantaj al acestuia este probabil faptul că diploma care certifică nivelul de cunoaștere a limbii este valabilă pentru întreaga viață a posesorului acesteia.

Ce ne oferă Cambridge English?

Din păcate, în Republica Moldova, nu toate nivelurile de cunoaștere a limbii engleze pot fi certificate prin intermediul acestui test, cele mai substanțiale și necesare însă sunt accesibile și aici, fiindu-ne oferite toate nivelurile între A2 (KET) și C1 (Cambridge English Advanced/ CAE).

De asemenea, examenul Cambridge utilizează o metodă unică de notare, care presupune câte o „pârghie de siguranță”, ceea ce le dă posibilitatea aplicanților la examen să pice testul cu un nivel mai jos sau chiar să se ridice cu un nivel mai sus, ceea ce înseamnă că persoana care susține de exemplu testul pentru nivelul C1 (CAE), în cazul unei reușite mai mari, să atingă nivelul C2 și, respectiv, în cazul unui eșec neprevăzut, să ia nivelul B2 (Cambridge English First). Acest detaliu se consideră al doilea cel mai mare avantaj al examenului.

Diploma obținută în urma unui test Cambridge English este, de asemenea, recunoscută de Ministerul Educației ca una care certifică capacitățile lingvistice la limba engleză, ceea ce înseamnă că este un document eligibil pentru ca posesorul acestuia să fie eliberat cu nota 10 din oficiu de la examenul de bacalaureat la proba limbă străină.

Structura examenului

Examenul este format din trei-patru probe în dependență de nivelul care urmează a fi certificat, în timpul cărora se evaluează capacitățile de citire (această probă la nivelurile înalte fiind intersectată cu proba de „utilizare a limbii engleze” sau Use of English), sciere, ascultare și vorbire. Pentru fiecare este alocat un timp anumit în dependență de tipul testului ales. CAE, de exemplu, este compus în felul următor: Reading and Use of English (1h 30 min, opt părți), Writing (1h 30 min, două texte), Listening (40 min, patru părți) și Speaking (15 min). Examenele au o structură și conținut mai simple odată cu scăderea nivelului de certificare. Pentru alte detalii, accesați linkurile anexate mai jos.

Cât costă și unde poate fi susținut examenul?

Prețurile pentru pregătire variază în funcție de tipul acesteia (în grup/ individuală/ semindividuală), fiind însă apropiată de suma de 3.000 de lei, în timp ce pentru susținerea examenului aplicanții vor fi nevoiți să scoată din buzunar o sumă de aproximativ 3.000 de lei, în dependență de testul ales (Cambrige English First – 3.000 de lei; Cambridge English Advanced 3.200 de lei).

Dacă ați ales acest examen, acest link va fi extrem de util și chiar necesar pentru dvs., astfel încât aici puteți studia structura examenului din prima sursă, acesta fiind site-ul oficial al prestatorilor de examen Cambridge English Language Assesment. Stabilirea nivelului de certificare depinde de scopul susținerii examenului/ De exemplu, cei care doresc să fie eliberați de BAC cu „10” din oficiu au nevoie de nivelul B2 (Cambridge English First) certificat și C1 (CAE) pentru clasele bilingve. Alianța Franceză vă poate oferi un test de plasament contra plată, care vă va ajuta să înțelegeți aproximativ ce nivel de limbă posedați. Testul vă va costa 70 de lei.

Află nivelul tău de Engleză

Află despre promoții și reduceri