Curs TOEFL online

Curs TOEFL online (în grup și individual)

  • PREȚUL ÎN GRUP – 4680 lei/persoană
  • Cursul conține 72 de ore academice
  • Orar: luni/miercuri/vineri (2h15)
  • Ora: 9:00 / 16:00 / 18:30
  • Durata cursului – 2 luni
  • PREȚUL pentru cursul individual – 16 USD / 60 minute

TOEFL este probabil cel mai accesibil test de certificare a cunoștințelor limbii engleze ca limbă străină, avantajul acestuia fiind numărul extrem de mare de sesiuni pe an, ceea ce înseamnă că e practic imposibil să întârzii cu susținerea lui. De asemenea, TOEFL ne oferă și rezultatele examinării la 10 zile lucrătoare după susținere (TOEFL iBT), în comparație cu luna în care vei fi nevoit să aștepți un rezultat de la Cambridge English de exemplu. Centrele autorizate de susținere sunt foarte frecvente și pregătirea pentru acesta nu trebuie să devină o problemă, fiind posibilă practic în fiecare al doilea centru de învățare a limbii engleze în Moldova.

De ce TOEFL?

TOEFL este un test cu o recunoaștere internațională, fiind frecvent susținut și având foarte multe centre autorizate de susținere. TOEFL este recunoscut în peste 130 de țări din întreaga lume. Și, cum am menționat și mai sus, perioada mică de evaluare a examenului în rând cu accesibilitatea acestuia sunt punctele forte care determină oamenii să aleagă acest test.

Ce ne oferă testul TOEFL?

În primul rând, posibilitatea de a alege una din cele trei forme ale sale: TOEFL iBT® (Internet Based Testing), TOEFL CBT (Computer Based Testing) și TOEFL PBT (Paper Based Testing), prima formă considerându-se și cea mai populară și tradițională. Astfel, majoritatea candidaților preferă anume TOEFL iBT. Cu toate astea, fiecare dintre variantele enumerate este accesibilă pe larg în centrele de susținere a testului, deosebindu-se doar prin modalitatea de examinare a candidaților și durata eliberării rezultatelor finale.

Scorul la testul TOEFL iBT se încadrează pe o scară de la 0 la 120 de puncte.
• Fiecare dintre cele patru secțiuni primește un punctaj calculat din 30 de puncte. Astfel, scorul final este suma tuturor celor patru probe.
• Scorul minim pentru a fi admis la o universitate în străinătate variază în funcție de cerințele expres ale universității de la 61 la 100, însă în majoritatea cazurilor un scor de peste 80 este considerat acceptabil de majoritatea universităților. Facultățile tehnice cer, de obicei, cu 10 puncte mai puțin decât cele umaniste.

Totuși, diploma de certificare a competențelor lingvistice la limba engleză, obținută în urma susținerii unui test TOEFL este valabilă pentru numai doi ani.

În anul curent, Ministerul Educaţiei al Republicii Moldova a adoptat noi reguli la examenele de BAC 2015. Candidații pot fi eliberați de la examenul de limbă străină cu nota „10” în cazul în care au susținut pe parcursul anilor de învăţământ preuniversitar, examene cu recunoaştere internaţională pentru certificarea competenţelor lingvistice și dețin un certificat care atestă un nivel de competenţă lingvistică egal sau superior nivelului B2 (C1 pentru candidaţii din clasele bilingve), corespunzător Cadrului European Comun de Referinţă pentru Limbi. Astfel, pentru a obţine un „10” din oficiu la examenul de BAC, elevii trebuie să obţină la testul TOEFL următoarele punctaje:

  • Elevii claselor simple – B2 (86-109 puncte).
  • Elevii claselor bilingve – C1 (110-120 de puncte).

Structura testului

Testul Toefl se susține în varianta TOEFL IBT (Internet-Based) de mai multe ori pe lună pe tot parcursul anului. Susținerea acestuia durează aproximativ patru ore și evaluează toate competențele de bază. Testul constă din patru probe, acestea fiind următoarele:

#1. Secțiunea Reading constă în citirea a trei sau patru surse, fiecăreia fiindu-i atribuite câte 13-14 întrebări. Numărul de texte poate varia în mod individual, luându-se în considerație punctajul acumulat la doar trei dintre ele, alese la întâmplare. Timpul alocat pentru probă variază între 1 oră și 1 oră și 20 de minute.

#2. Secțiunea Listening constă în ascultarea unor înregistrări (conversaţii sau prezentări academice), cu aproximativ 34 – 51 de întrebări pe baza celor auzite. Timpul alocat pentru această probă variază între 1 oră și 1 oră și 30 de minute.

#3. Secțiunea Speaking este compusă din șase întrebări la care candidații trebuie să răspundă oral. Primele două întrebări se referă la candidat, opinia sau personalitatea acestuia, iar celelalte presupun rezumarea sau povestirea a câteva secvențe audio ascultate în prealabil. Pentru această probă sunt alocate 20 de minute.

#4. Secțiunea Writing este compusă din două subiecte (eseuri) – primul eseu presupune un rezumat al informației date în două surse, una scrisă și una înregistrată, ambele fiind cu caracter informativ. Al doilea eseu este de tip free-writing, la o anumită temă, dată în sarcina respectivă. Deseori, eseul trebuie să urmăreasca anumiți parametri, ca de exemplu cei ai unui eseu de opinie (Opinion Essay), toate acestea fiind explicate candidaților la cursurile de pregătire. Pentru a patra probă sunt alocate 50 de minute.

Cât costă și unde poate fi susținut examenul?

Primul lucru care trebuie făcut înainte de a susține testul este înregistrarea pe acest site, unde va trebui să indicați țara și centrul unde doriți să susțineți testul. Toate centrele autorizate în susținerea testului sunt enumerate pe site, însă caracterisiticile acestora nu sunt indicate. Diploma li se livrează candidaților la adresa de la domiciliu. Testul se achită online prin intermediul American Express, Discover, JCB, MasterCard sau VISA;  sau cu un cec electronic dacă aveți un cont în Banca Statelor Unite sau în filialele subordonate acesteia. Susținerea acestui test costă 170 de dolari. Pentru a achita pregătirea pentru TOEFL, candidații vor trebui să scoată din buzunar o sumă între 2.500 și 3.100 de lei.

 
Recenzii

Ce spun cursanții despre cursurile TOEFL?

0
5/5
Google Reviews
This January I promised myself that I would do my best to apply for a master program abroad. You know, without strong English skills you can do nothing. That's why I started with improving my English at ALC - the school I trust the most on our market. Friends, there were interactive and amazing 5 months of preparation - first of all in a group for a stronger Upper Intermediate level and then a course for TOEFL preparation. Finally, I gained 99 points on the test and I'm happy with my result! I strongly recommend this school, you will like it as I do!
5/5
Racu Maria-Victoria

Află nivelul tău de Engleză

Află despre promoții și reduceri